Wil je een incassobureau inschakelen? Met deze drie dingen moet je rekening houden

Het incasseren van geld is voor elk bedrijf natuurlijk essentieel. Een goede incasso regeling zorgt voor een constante geldstroom en daarmee dus een propere liquiditeit. Voor veel bedrijven is het incasseren van geld ook geen probleem. Klanten betalen netjes op tijd, en degene die het vergeten zijn, betalen na een simpele herinneringen.

 

Helaas is dat toch niet voor elk bedrijf het geval. In veel gevallen weigerd een klant om verscheidene redenen over te gaan tot betaling. Wat doe je dan? Een ervaren incassobureau inschakelen kan een goede optie zijn. Een ervaren incassobureau inschakelen neemt namelijk bepaalde taken bij jezelf uit handen die ervoor zorgen dat de betaling op tijd komt. Zo zal een incassobureau Amersfoort de klant veel herinnering sturen per brief of telefoon en ook onderhandelen over betalingsmogelijkheden. Een ervaren incassobureau inschakelen is dan ook zeker aan te raden.

 

Maar er zijn toch een paar dingen waar je op moet letten als je een incassobureau Amersfoort wilt inschakelen. Hier zetten we ze op een rijtje.

 

Waar op letten?

Ten eerste is het van belang dat je een incassobureau Amersfoort alleen inschakelt als je ook wezenlijk incasso problemen hebt.  Dat wil zeggen het inschakelen van een incassobureau heeft alleen zin als de klant echt niet betaald. In het geval dat de klant gewoon goed betaald, kan de naam van een incassobureau zelfs afschrikken. Voor je klantrelatie is het het beste om een incassobureau slechts in te schakelen bij wezenlijke betalingsproblemen.

 

Vervolgens is het van belang dat je goed kijkt naar de verschillende incassobureau´s. Iedereen kan namelijk in principe een incassobureau beginnen, het is geen beschermd beroep. Er wil dan ook nog wel wat kwaliteitsverschil voordoen. Jij wil natuurlijk een goed incassobureau dus goed kijken.

 

Ten slotte kun je nog kijken naar de betalingsmanier van een incassobureau. Met andere woorden hoeveel kost het jouw bedrijf om ze in te huren, en vind je het dat waard.