Kartonnen dozen en de keuzes die je kunt maken

Kartonnen dozen zijn er in verschillende vormen, soorten en maten en ook de prijzen van het karton lopen uiteen. Als bedrijf ontkom je er niet aan dat je kartonnen dozen nodig hebt ondanks dat er voor bijvoorbeeld het versturen van goederen goede alternatieven beschikbaar zijn. Dozen zijn niet alleen handig voor het versturen van goederen, maar ook voor het opbergen van goederen of het archiveren van bijvoorbeeld een administratie. In onze blog vertellen we meer over de keuzes die je kunt maken en wat zoal de voor- en nadelen zijn. 

Stevige kartonnen verzenddozen

Wanneer je iets wil versturen, wil je er zeker van zijn dat de goederen goed aankomen bij je klant of zakenrelaties. Wanneer je voor kartonnen dozen als verzendmateriaal kiest, is het dus van belang dat je kiest voor kwaliteit. Terwijl je natuurlijk ook groen wilt ondernemen. Dozen van gerecycled karton zijn dan ook de beste keuze, maar het is ook belangrijk dat ze aan hoge kwaliteitsnormen voldoen. Stevige kartonnen dozen heb je in verschillende maten en prijsklassen en het advies is om hier niet op te beknibbelen. Om te voorkomen dat je defecte goederen retour krijgt die je moet afschrijven. Die kosten zijn veel hoger dan wanneer je iets meer geld investeert in een goede kartonnen doos.

Kartonnen dozen voor op pallets

Heb jij een bedrijf en verstuur je vaak grote hoeveelheden goederen naar klanten en partners? Dan heb je ongetwijfeld te maken met pallets. Pallets worden opgestapeld met goederen, met plastic ingepakt en verstuurd. Het inpakken van pallets met plastic is allereerst een arbeidsintensief werkje terwijl het ook niet goedkoop en milieuvriendelijk is. Met een palletdoos kun je het probleem de kop indrukken. Een palletdoos heeft het formaat van een euro- of blokpallet en je kunt de goederen in de doos stapelen en ‘m vervolgens afsluiten. Palletdozen zijn ook in verschillende hoogtes en in verschillende diktes verkrijgbaar.

Kartonnen dozen voor in het magazijn

Een groot nadeel van stellingen in het magazijn is dat iedere plank een locatie vertegenwoordigt. Dat is geen nadeel wanneer je 1 product op een plank opslaat, maar hoe doe je dat dan wanneer je bijvoorbeeld heel veel kleine goederen hebt? Zoals kabeltjes, adapters, sieraden en andere kleinere producten. Het is zonde om een beperkte voorraad van bijvoorbeeld een specifiek kabeltje op 1 grote plank op te slaan. Dat kost simpelweg geld. Met kartonnen dozen voor in het magazijn kun je stellingplanken compartimenteren. Zo maak je feitelijk van 1 locatie meerdere locaties waardoor je dus ook meer goederen op 1 locatie kunt opslaan. Door het goed categoriseren van je producten is het ook voor orderpickers en magazijnmedewerkers een stuk makkelijker om nieuwe voorraad op te slaan of de voorraad te pakken wanneer er een product besteld is en moet worden verstuurd.

Handige archiefdozen

Archiefdozen zijn handige kartonnen dozen die gebruikt worden voor het archiveren van bijvoorbeeld mappen en papieren. Een bedrijf met veel papierwerk hebben een hoop baat bij de dozen die vaak op de rug een gedeelte hebben ingericht waar je met een stift of marker iets op kan zetten. Zo weet je ook wat er zich in de archiefdoos bevindt. Belangrijke kenmerken van de archiefdozen is dat ze vaak een losse deksel hebben en dat ze stevig zijn, zodat je ze ook eenvoudig kunt opstapelen. Soms hebben ze ook handvatten, zodat je ze makkelijk kunt verplaatsen.