Hoe vind ik een goede advocaat Alkmaar? 5 fantastische tips die helpen

Bij een complexe juridisch probleem is het van belang dat je een advocaat vindt die je op weg helpt naar een gepaste oplossing. En alhoewel er vele zijn, betekent het niet dat de eerst al de juiste is. Het is namelijk belangrijk dat de advocaat tenminste genoeg ervaring heeft en het liefst gespecialiseerd is in het rechtsgebied dat jouw probleem omvat. Daarnaast zijn er nog andere aspecten waaraan je moet denken, zodat het proces succesvol verloopt. Wij geven je vijf tips om die juiste advocaat Alkmaar te vinden.

 

Doe onderzoek over de verschillende soorten recht

Om een goede advocaat te vinden voor een scheiding, kies je het best die ene die dan ook daarin gespecialiseerd is. Het is daarom goed om na te gaan welk rechtsgebied van toepassing is bij jouw probleem. Dan hoef je niet constant te bellen naar verschillende advocatenkantoren om dan erachter te komen dat die je niet van dienst kunnen zijn.

 

Algemeen gezien zijn er vijf rechtsgebieden: burgerlijk recht, strafrecht, bestuursrecht, staatsrecht en internationaal recht. Jouw issue ligt wel in een van deze, maar kan ook wel als een apart rechtsgebied op zich te vinden zijn. Doe het nodige aan onderzoek, zodat je dan in een keer een gepaste lijst van potentiële advocaten kunt opstellen. Daarmee kun je dan verder naar de volgende tip.

 

Bel meerdere advocaten

Voor de beste resultaten bel je meerdere advocaten op om die vervolgens te vergelijken, zodat je dan eentje vindt waarmee je inderdaad tevreden bent. Hierbij ga je uit van zaken die voor jou van belang zijn zoals het budget bijvoorbeeld. Ook specialisme en je eigen mening qua kwaliteit van de advocaat zijn dan belangrijk. Voor een goede advocaat die kan helpen met strafrecht bel je dan ook liever eentje op die het niet druk zal hebben met andere rechtsgebieden die hij moet bijhouden.

 

Vragen over de organisatie

Tijdens het gesprek met de advocaat vraag je liever ook of die een eenmanszaak draait of ook wel vervangers kan inzetten voor het geval waarbij hij je niet van dienst kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan ziekte. Als hij de enige is die je kan helpen, zit je dan natuurlijk te wachten tot die weer beschikbaar is, en dat wil je in elk geval vermijden. Vraag dus heel specifiek ernaar.

 

Specialisme

Vraag expliciet aan de advocaat of die in staat is om je van dienst te zijn en of die zo gauw als mogelijk met een gepaste oplossing kan komen. Ga liever voor een advocaat die echt gespecialiseerd is in het rechtsgebied dat van toepassing is, zodat je dan niet te lang hoeft te wachten omdat de advocaat ook nog eens met andere klanten bezig is.

 

Je eigen mening en logica

Het is vanzelfsprekend dat je een doel en zelfs al een oplossing voor ogen hebt, voordat je de advocaat belt. Om te vermijden dat je voor nare situaties komt te staan, moet je dan ook beoordelen of het advies wel realistisch is en niet een verhaal om je in te lokken, enkel om de zakken te vullen. Ga dus over naar de volgende advocaat als je het gevoel krijgt dat de advocaat met je meepraat voor zijn eigen belang.