fountain pens, fountain pen, filler

De vijf wetten van goud

We leven in een ongeduldige tijd en als het om geld gaat, willen we er nu meer van, vandaag, niet morgen. Of het nu gaat om een ​​aanbetaling voor een hypotheek of het opruimen van die creditcards die onze energie verzwakken lang nadat we zijn gestopt met genieten van wat we bij hen hebben gekocht, hoe eerder hoe beter. Als het op investeren aankomt, willen we een gemakkelijke keuze en een snel rendement. Vandaar de huidige manie voor cryptovaluta’s. Waarom investeren in nanotechnologie of machine learning als Ethereum vastzit in een eindeloze opwaartse spiraal en Bitcoin het geschenk is dat blijft geven?

Een eeuw geleden pakte de Amerikaanse schrijver George S. Clason het anders aan. In The Richest Man in Babylon gaf hij de wereld – letterlijk – een schat aan financiële principes die gebaseerd zijn op dingen die vandaag misschien ouderwets lijken: voorzichtigheid, voorzichtigheid en wijsheid. Clason gebruikte de wijze mannen van de oude stad Babylon als de woordvoerders voor zijn financiële advies, maar dat advies is vandaag de dag net zo relevant als een eeuw geleden, toen de crash van Wall Street en de Grote Depressie op de loer lagen.

Neem bijvoorbeeld de vijf wetten van goud. Als u uw persoonlijke financiën gezond wilt maken, waar u ook bent in het leven, dan zijn deze voor u:

Wet nr. 1: Goud komt graag en in toenemende mate naar iedereen die ten minste een tiende van zijn inkomen besteedt aan het creëren van een landgoed voor zijn toekomst en dat van zijn gezin. Met andere woorden: spaar 10% van uw inkomen. Minimum. Bespaar meer dan dat als je kunt. En die 10% is niet voor de vakantie van volgend jaar of een nieuwe auto. Het is voor de lange termijn. Uw 10% kan uw pensioenbijdragen, ISA’s, premieobligaties of elke soort spaarrekening met hoge rente / beperkte toegang omvatten. Oké, de rentetarieven voor spaarders zijn nu historisch laag, maar wie weet waar ze over vijf of tien jaar zullen zijn? En samengestelde rente betekent dat uw spaargeld sneller groeit dan u denkt.

Wet nr. 2: Goud werkt ijverig en tevreden voor de wijze eigenaar die er winstgevend werk voor vindt. Dus als u meer wilt investeren dan sparen, doe het dan verstandig. Geen cryptovaluta’s of piramidespelen. We concentreren ons op de woorden “winstgevend” en “werkgelegenheid”. Zorg dat uw geld voor u werkt, maar onthoud dat het beste wat u kunt hopen voor deze kant van de regenboog een gestaag rendement op de lange termijn is, niet het winnen van loterijen. In de praktijk betekent dit waarschijnlijk dat aandelen in gevestigde bedrijven een regelmatig dividend bieden en een gestage stijgende trend in de aandelenkoers. U kunt rechtstreeks beleggen, of via een fondsbeheerder in de vorm van unit trusts, maar voordat u afscheid neemt van een enkele cent, zie Wet 3, 4 en 5 …

Wet nr. 3: Goud klampt zich vast aan de bescherming van de voorzichtige eigenaar die het investeert op advies van degenen die er verstandig mee omgaan. Praat met een gekwalificeerde, ervaren financieel adviseur voordat u iets doet. Als je er geen kent, doe dan wat onderzoek. Bekijk ze op internet. Welke expertise hebben ze? Wat voor soort klanten? Lees de recensies. Bel ze eerst en krijg een idee van wat ze je te bieden hebben, en beslis dan of een persoonlijke ontmoeting werkt. Bekijk hun provisieregelingen. Zijn ze onafhankelijk of gebonden aan een bepaald bedrijf, onder contract om de financiële producten van dat bedrijf te promoten? Een fatsoenlijke financieel adviseur zal u aanmoedigen om de basisprincipes op orde te hebben: pensioen, levensverzekeringen, ergens om te wonen, voordat u gaat investeren in opkomende markten en ruimtevaart. Als u zeker weet dat u een adviseur heeft gevonden waarop u kunt rekenen, luister dan naar hen. Vertrouw op hun advies. Maar bekijk uw relatie met hen regelmatig, bijvoorbeeld jaarlijks, en als u niet tevreden bent, kijk dan ergens anders. De kans is groot dat als uw oordeel überhaupt goed was, u nog vele jaren bij dezelfde adviseur zult blijven.

Wet nr. 4: Goud glijdt weg van degene die het investeert in zaken of doeleinden waarmee ze niet vertrouwd zijn of die niet zijn goedgekeurd door degenen die bekwaam zijn in het houden ervan. Als je een grondige kennis hebt van foodretail, investeer dan zeker in de supermarktketen die marktaandeel vergroot. Evenzo, als u werkt voor een bedrijf dat een aandelenplan voor werknemers heeft, is het logisch om hiervan te profiteren, als u zeker weet dat uw bedrijf goede vooruitzichten heeft. Maar u moet nooit investeren in een markt of financieel product dat u niet begrijpt (denk aan de crash!) Of die u niet volledig kunt onderzoeken. Als u in de verleiding komt om valutahandel of optiehandel uit te proberen en u heeft een financieel adviseur, praat dan eerst met hen. Als ze niet op de hoogte zijn, vraag hen dan om u door te verwijzen naar iemand die dat wel is. Het beste van alles: blijf uit de buurt van alles waar u niet zeker van bent, ongeacht hoe groot het potentiële rendement is.

Wet nr. 5: Goud ontvlucht degene die op zoek is naar onmogelijke inkomsten of die het verleidelijke advies van bedriegers en intriganten opvolgt of die op zijn eigen onervarenheid vertrouwt. Opnieuw volgt de vijfde wet op de hielen van de vierde. Als je het internet begint af te speuren naar financieel advies en ideeën voor het creëren van rijkdom, zal je inbox binnenkort vol zitten met “bedriegers en intriganten” die je de aarde beloven als je £ 999 investeert.

Lees verder op https://www.goldrepublic.nl/

Laat een reactie achter